NK Dammen Vrouwen 2013

Zoutelande, 13 - 19 maart

Programma:

woensdag 13 maart:
's Morgens aankomst
speelsters/officials.
13.30 uur: Opening
14.00 uur: ronde 1

donderdag 14 maart:
09.30 uur: ronde 2
15.00 uur: ronde 3

vrijdag 15 maart:
11.00 uur: ronde 4

zaterdag 16 maart:
09.30 uur: ronde 5
15.00 uur: ronde 6

zondag 17 maart:
11.00 uur: ronde 7

maandag 18 maart:
11.00 uur: ronde 8

dinsdag 19 maart:
10.00 uur: ronde 9
16.00 uur: prijsuitreiking
           en sluiting.

Deelneemsters

Jorien Alink (rating 1117)
Vorig jaar maakte Jorien haar rentree in de nationale eindstrijd. Zij eindigde toen op een goede vijfde plaats. Afgelopen seizoen heeft zij weinig gespeeld. Dit jaar wint zij zonder problemen haar halve finalepoule en daarmee wordt haar elfde finale een feit.  Haar beste prestatie behaalde ze in 2006 met een derde plaats. Als jeugdspeler was Jorien zeer succesvol met maar liefst negen nationale titels in de verschillende leeftijdscategorieën. Jorien is MFF en MNF.

 

Vitalia Doumesh (rating 1220)
Vitalia speelt haar zestiende finale. In 1997 wist ze als debutant de titel te bemachtigen. Vorig jaar werd zij tweede. Ook internationaal beschikt zij over een enorme ervaring. Bij het WK blitz voor teams in Lille 2012 verovert ze met Nina Hoekman en Mei-Jhi Wu voor Nederland de gouden medaille. Een mooie prestatie levert zij tijdens dit toernooienfestival door als negende te eindigen tijdens het WK blitz. Ze is daarmee de beste Nederlandse speelster. Vitalia is internationaal meester bij de vrouwen. Daarnaast draagt zij ook de MF titel. In de Nationale Competitie speelt Vitalia voor Damclub Zaanstreek. Komend seizoen eens niet in de hoofdklasse, maar in de eerste klasse.

Leonie de Graag (rating  1016)
Leonie doet voor de zesde keer mee aan dit NK. Dit is haar vierde finale op rij. De afgelopen twee jaar eindigde zij op de achtste plaats. Dit jaar laat ze van zich horen door haar halve finalepoule te winnen, voor bijvoorbeeld Heike Verheul. Leonie speelt al tijden voor het tweede team van Witte van Moort, dat afgelopen seizoen uitkwam in de nationale eerste klasse.

 

 

Nina Hoekman (rating 1336)
Nina is negenvoudig kampioene van Nederland en de huidige titelhoudster. Zij won het kampioenschap vorig jaar met groot vertoon van macht. Tijdens het EK afgelopen jaar veroverde ze de zilveren medaille. Ook bij de WMSG 2012 in Lille wist ze in het reguliere toernooi de tweede plaats te bemachtigen. Als klap op de vuurpijl veroverde Nina bij het rapid toernooi de wereldtitel. Nina speelde afgelopen seizoen bij DUO in de hoofdklasse. Met een +4 score had zij een belangrijk aandeel in de hoge klassering van haar club.

 

Rianka Rentmeester (rating 1133)
Rianka speelt haar vijfde finale op rij. Vorig jaar eindigde de Zeeuwse op de zevende plaats. Zij dankt haar deelname aan de finale door de sponsorplaats. Afgelopen jaar boekte ze nationaal en internationaal successen: bij het NK sneldammen wordt ze tweede en tijdens het EK in Emmen is ze met een elfde plaats na Nina de beste Nederlandse speelster. Rianka is al jaren actief voor PWG uit ’s-Gravenpolder, dat uitkomt in de landelijke eerste klasse.

 

Linda Schnieders (1155)
Drie keer nam Linda eerder deel aan de finale. Maar haar laatste deelname dateert uit 2005! Dit jaar speelt ze weer eens mee aan de halve finale. Ze blijft ongeslagen en maakt met een keurige derde plaats haar rentree. Als jeugdspeelster was Linda  zeer succesvol, met als absolute hoogtepunt haar tweede plaats tijdens het WK meisjes in 1998.

 

Jacqueline Schouten (rating 1078)
Jacqueline maakt haar come-back in de finale. Haar laatste optreden dateert van 2004. Vooral in de jaren 80 en 90 behoorde zij tot de vaste kern van finalisten. Zij eindigde toen regelmatig op een podiumplek. Dit jaar weet zij in de halve finale als tweede te finishen. Dat levert haar het startbewijs op voor haar twaalfde finale. Jacqueline speelt voor IJmuiden in de nationale hoofdklasse en is draagster van de MFF en MNF-titel.

 

Annemieke Stunnenberg (rating 951)
Ook Annemieke is terug van weggeweest. En hoe! We kennen haar van de finales uit de jaren 70 en 80. Maar liefst 7 keer nam zij toen deel aan de eindstrijd. En haar laatste optreden in de finale dateert alweer van 1986! Annemieke bleef dit jaar in de halve finale ongeslagen en plaatste zich zonder problemen voor de eindstrijd. Zij komt uit voor BDV Bennekom in de landelijke tweede klasse.

Heike Verheul (rating 1143)
Heike heeft afgelopen jaar haar jeugdperiode als damster op schitterende wijze afgesloten: eerst veroverde ze de nationale titel, daarna werd ze Europees kampioen en tijdens het WK eindigde ze op de derde plaats. Bij de volwassenen werd ze sneldamkampioen van Nederland en elfde tijdens het WK blitz. Heike speelt al haar vijfde finale en zal dit jaar gebrand zijn om voor het eerst op een podiumplek terecht te komen. In de nationale competitie speelt zij voor Het Noorden, dat komend seizoen uitkomt in de eerste klasse. De jongste deelnemer aan dit NK draagt inmiddels de MIF-titel!

Mei-Jhi Wu (rating 1100)
Als jeugdspeler heeft Mei-Jhi zowel nationaal als internationaal grote successen geboekt. Ook bij de volwassenen beginnen haar resultaten tot de verbeelding te spreken. Dit is haar derde finale. Beide eerdere optredens werden beloond met een fraaie derde plaats. Tijdens de WSMG in Lille 2012 behaalt zij een verdienstelijke twaalfde plaats. Met Nina en Vitalia verovert zij de gouden medaille tijdens het WK blitz voor landenteams.  Mei-Jhi speelde afgelopen seizoen in de tweede klasse voor het reserveteam van DeZ Culemborg. Maar zij werd ook opgeroepen voor een enkele invalbeurt in de ereklasse! Mei-Jhi is MFF.

Arbiter Cor Boot

 

 


 

Speellokatie

De Stichting Damevenementen Zeeland organiseert in samenwerking met de KNDB de finale van het Nederlands kampioenschap dammen 2013 voor vrouwen in Zoutelande

De naam van het toernooi: Best Beach Hotel Finale NK Dammen Vrouwen 2013

De periode is van: 13 maart tot en met 19 maart 2013


De Locatie:
Beach Hotel, Duinweg 97,
4374 EC ZOUTELANDE
Telefoon: 0118 – 56 12 55
Fax: 0118 – 56 12 96
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Website: http://www.beachhotel.nl/

Een routeplanner vindt u hier.

Wedstrijdvoorwaarden

Er wordt gespeeld volgens de bepalingen van het Spel- en Wedstrijdreglement van de KNDB. In aanvulling gelden de volgende bijzondere bepalingen.

Speeltempo

Het speeltempo bedraagt 1 u 20 min. + 1 minuut per zet (Fischer -systeem)

Pus- en minremise

Een partij die in remise eindigt, telt als een plusremise wanneer een speelster een duurzame voorsprong heeft opgebouwd van tenminste drie schijven, waarbij een dam voor twee schijven telt. De tegenstander boekt een minremise.
Een plus- en minremise kan ook tot stand komen wanneer de speelsters dit – nadat er door beiden minimaal 40 zetten gespeeld zijn – overeenkomen.

Eindstand

De eindstand wordt achtereenvolgens bepaald door de volgende criteria:
a) Het behaalde aantal wedstrijdpunten.
b) Het saldo van de behaalde plus- en minremises
c) Voor zover de plaatsen 1, 3 of 4 in het geding zijn: een barrage.
Bij twee gelijk geëindigde speelsters bestaat de barrage uit 2 partijen met een bedenktijd van 5 minuten plus 2 seconden per zet per speelster per partij; eindigt deze barrage onbeslist dan volgt een ‘sudden death’ barrage met een bedenktijd van 15 minuten per speelster voor een onbeperkt aantal partijen.
Bij meer dan twee gelijk geëindigde speelsters bestaat de barrage uit een enkelvoudig toernooi met een speeltempo van 5 minuten plus 2 seconden per zet per speelster per partij. Staan na deze barrage nog steeds meer dan twee speelsters gelijk, dan volgt opnieuw een enkelvoudig toernooi, nu met een tempo van 3 minuten plus 2 seconden per zet. Staan hierna nog steeds twee speelsters gelijk, dan volgt tussen hen een sudden death’ barrage met een bedenktijd van 15 minuten per speelster voor een onbeperkt aantal partijen.
d) Een barrage om de eerste plaats vindt direct na afloop van de laatste ronde plaats. Barrages om andere plaatsen eveneens, eventueel direct na de prijsuitreiking.     
e) Bij alle barrages blijven plus- en minremises van toepassing en kunnen derhalve beslissend zijn.

Rechten

*     De winnaar van het toernooi verwerft de titel "Vrouwenkampioen van Nederland 2013".
*     De drie hoogst geklasseerde speelsters plaatsen zich voor de finale van het volgende NK vrouwen.
*     Het bestuur heeft de mogelijkheid om voor de eerstvolgende finale (op advies van de
      commissie Topsport) een finaleplaats toe te kennen aan een door de hoofdsponsor
      voorgedragen speelster (sponsorplaats) of  aan een andere topspeelster (keuzeplaats).
      Als van deze mogelijkheid geen gebruik wordt gemaakt, plaatst ook de nummer vier zich
      voor de eerstvolgende finale.
      De niet geplaatste speelsters vallen terug naar de eerstvolgende halve finale.
*     Speelsters met in de eindrangschikking evenveel punten en hetzelfde saldo van plus- en minremises delen geldprijzen.

 

Organisatiecomité

Organisatie: Stichting Damevenementen Zeeland i.s.m. KNDB

Voorzitter: M.J.(Aart)Walraven,Swaalingestraat 85,
4374 BW  Zoutelande  tel.0118-562506
mobiel: 0645153622  
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Secretaris: A.A.(Ad) Bouwens,Waterlooze Werve 20,
4363 BL  Aagtekerke tel. 0118-584632
mobiel:  0630122916                
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
                           
Penningmeester: J.H.(Johan) Kesselaar, Gruttostraat 9, 
4332 CH Middelburg  tel.0118-627818
mobiel: 0611282479
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Toegevoegd: D. (Daaf) Kasse, Park de Moucheron 28
4336 AZ Middelburg  tel. 0118-639514
mobiel 0633705622
e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Contactpersoon KNDB: Evert Davelaar, Marcel Kosters
Piet Bouma, Bondsbureau
Electr.damborden c.s.: Marcel Kosters
Website: Geb Kos, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 06-53324096

Speelzaal: Beach Hotel Zoutelande, Duinweg 97, 4374 EC
Zoutelande, tel. 0118-561255, 
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Internet: www.beachhotel.nl

Internet: uitslagen en live partijen te volgen via http://nkv2013.kndb.nl/ , ook te bereiken via http://www.daminfo.nl/